T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KARTAL - Şehit Üsteğmen Gökhan Yavuz İlkokulu

e-Twinning Projesi Myths, tales and Folk stories

 Yunanistan ve Portekiz ortaklığı ile oluşturulmuş olan projeye dahil olduk. Yunanistan(8), Türkiye(3), Romanya(2), Portekiz(1), Polonya(1), Gürcistan(1) şeklinde ortakları olan proje ile öğrencilerimizin kültürel değerleri pekiştirmeleri ve paylaşmaları amaçlanmaktadır.

Bu Proje için her kültürü şekillendiren geleneksel hikayeleri, mitleri ve masalları inceleyeceğiz. Ortaklar, teknolojiyi, uygulamaları ve/veya çizimleri, posterleri, videoları, röportajları kullanarak en karakteristik veya benzersiz iki halk hikâyesini sunacak. Projenin amacı, şehrimizin ve ülkemizin sınırlarının ötesine geçerek, ortak bir tarihi paylaşmak, gelenek ve göreneklerini öne çıkarmak, her yerin kültürel değerlerini pekiştirmek için kullanılan yerel hikayeleri keşfetmektir.


For this Project we will explore the traditional stories, myths and tales that shape each culture. The partners will present two of their most characteristic or unique folk stories using technology, applications and /or drawings, posters, videos, interviews. The purpose of the project is to reach beyond our city's and country's borders and discover local stories that employed to share a common history, highlight the customs and traditions, and reinforce the cultural values of each place.13-03-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.03.2024 - Güncelleme: 13.03.2024 13:05 - Görüntülenme: 44
  Beğen | 0  kişi beğendi